De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

woensdag 3 juli 2013

Canadian life is a cottage

Zondag brachten we gehele dag door in en rondom de cottage. We worden langzaamhand allemaal kleine Canadeesjes, want iedereen geniet hier enorm. Zonder een vast programma zijn de bezigheden tijden een dagje cottage vrij standaard; zwemmen, vissen, kikkers vangen, spelletjes spelen, barbequen, kampvuur, marshmallows en de laatste twee keer dat we een huisje huurden; vuurwerk afsteken. Wel zijn er kleine veranderingen; zo worden onze kleine vissers all-around vissers. Het was verrassend genoeg Aimée die als eerste wilde leren om wormen aan het haakje te doen en visjes eraf. En toen kon Kevin niet achterblijven.

Aimée is wat dat betreft geen meisjes-meisje. Ze heeft er geen probleem mee om wormen aan de haak te doen. Ze is voor geen enkel dier bang en het liefst raakt ze als een echte crocodile hunter elk beestje aan; of het nu een visje, kikker of zelfs rivierkreeftje is. Ze stapte zelfs gisteren naar de slang toe, maar ik zag het aankomen en kon haar vastgrijpen. Toen moesten we haar wel even dringend  toespreken. Zoals gezegd was de slang niet giftig, zoals de meeste slangen in Canada, maar ze kunnen nog steeds bijten. Bovendien moet ze dat meteen afleren voordat we in landen komen waar slangen wel giftig zijn.
Voor visjes het van het haakje afhalen heb je een techniekje nodig, want alle visjes die we vandaag vingen zijn familie van de baars en hebben dus stekels. Maar ze had snel door hoe je met vier vingers voorzichtig het buikje vasthoudt terwijl je met de duim de stekels plat tegen de rug houdt. Het zijn geen grote vissen die we hier vangen; het is met name de in het mei weekend genoemde Sunfish, die komen in twee soorten; de Bluegill en de Pumpkinseed. Daarnaast vingen we hier enkele smalle lange Yellow Perch. De teller bleeft dit keer staan bij 68 vissen op één dag... Ik weet niet wat het is met die visjes, maar als het warm wordt en je gooit een worm in het water, worden ze helemaal gek. Ze zijn voor de meeste hobbyvissers slechts bijvangst, maar wij vinden ze prachtig; ze hebben mooie blauwig-groen-gele kleuren, met een rode stip.

Alle beestjes worden uiteraard aan het einde van de dag weer voorzichtig teruggezet, want er moet uiteraard wel respect voor de natuur worden bijgebracht. En zo eindigde weer een heerlijke dag in de prachtige Canadeese natuur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten