De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

zondag 14 juli 2013

Vakantie in eigen huis

Dit is één van de weinige weekenden vanaf nu dat we deze zomer helemaal thuis zijn. We hebben veel leuke dingen en vakanties gepland, maar vakantie in eigen huis is ook prima te doen. Zoals dit weekend; een heerlijk zonnig en warm zomerweekend. De tuin is groen, de omgeving is rustig en het zwembad is fantastisch; toch redelijk groot en bijzonder diep vanwege de duikplank. De diepte boezemde ons eerst angst in met Aimée; maar zij is een echte waterrat. Springt en duikt gewoon van de duikplank het diepe in en redt zichzelf prima. Natuurlijk houden we alles goed in de gaten, maar zwemmen kan ze. Als ze nu wat beter zou luisteren op zwemles, dan zou ze ook sneller haar diploma’s halen. Maar ze heeft meestal geen zin om te doen wat de meester zegt, ze wil gewoon lekker zwemmen.

Zaterdag gingen we ook de nieuwe auto ophalen. Een kleine Chrystler, maar wel een cabrio. Niet alleen tot vreugde van mezelf, maar ook dat van de kinderen. Bij de garage stonden ze trots klaar met hun zonnebrilletjes op om het autootje zelf uit te testen. Een grappig momentje volgde toen we voor het stoplicht naast een prachtige stoere zwarte Ferrari cabrio stonden. Ik zei tegen Kevin “kijk jongen, dat is pas een mooie stoere cabrio”. Waarop hij zijn: “Papa, dat is toch helemaal niets voor ons. Die is alleen voor twee personen, dus wij kunnen niet mee”. Ja zo kan je het ook bekijken.

Ook thuis kunnen we de dag eindigen met een barbecue en kampvuur in de vuurkorf. Op het menu stond in rode-wijn saus, knoflook, thijm en olijf-olie gemarineerde Filet Mignot van de grill. Dessert was het te voorspellen marshmallows van het vuur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten