De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

zaterdag 13 juli 2013

Stormachtig weekje

Er werd uiteraard nog veel nagepraat over de korte maar hevige storm afgelopen maandag. Iedereen had wel wat schade. In ons geval was onze zwembadpomp uitgevallen. Eerst dacht men aan water in de motor (kosten ca $500), later bleek het aan de electriciteitsaansluiting te liggen. Onze kelders waren ondergelopen. In de kelderruimten zonder tapijt is het nu droog. Vies maar droog. Het blijvende probleem is één ruimte met een soort sisal tapijt; daar begint het nu te stinken en is het nog steeds erg vochtig. We hebben dit weekend alle ramen en deuren in de kelder open gezet, maar zullen waarschijnlijk wat apperatuur moeten laten aanrukken om de ruimte droog te krijgen. Tenslotte is de airconditioning van onze auto (jawel onze minivan / ‘bus’) uitgevallen door de hoeveelheid water die erin is gestroomd. En een zomer in Toronto zonder airco in de auto is niet lekker, dus we horen maandag wel van de garage wat de kosten zijn om het snel weer in orde te laten maken. Maar goed, er zijn vervelendere situaties. Zoals die van onze judoschool, in een kelder gesitueerd. Daar is de judomat  doorweekt geraakt en daardoor compleet verwoest. Woensdag ging Kevin z’n judo klas dan ook niet door.

De zwembadpomp is uiteindelijk opgelost met hulp van onze nieuwe buren, de huizenbouwers. Ja, er ligt nu een bouwkrater naast ons huis. Gelukkig is daarbij, zoals gezegd, ook de megaboom gesneuveld die alle zon uit onze tuin hield. Wij zijn indmiddels vriendjes geworden met de bouwers. Eerst door ze uit te nodigen om door de week op ons opritje te parkeren (in onze straat is een stopverbod met gegarandeerd boetes voor parkeerders). Daarna vroegen ze of ze electriciteit mochten aftappen, waarvoor ze uiteraard betalen. Het leverde ons meteen een nieuw buitenstopcontact op; handig voor grasmaaien. En een paar uur nadat ik een voicemail achterliet bij de hoofdbouwer over onze problemen met de electriciteit bij de zwembadpomp, was dit gefixt. Handig, vrienden maken.

Tegen het einde van de week werd ik wat grieperig. Niet vreemd als je de temperatuurwisselingen bekijkt (tussen dagen, maar ook van binnen kantoor met vriesairco – naar buiten – héééét). Bovendien was ik dus maandag helemaal kletsnat geregend. Ook Aimee had weer wat pijn in haar buik, dus dat hebben we even laten checken bij de dokter. Niets aan de hand, ook al laten we haar nu wel op glutenallergie checken. Gelukkig is het nu weer lekker weer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten