De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

donderdag 25 juli 2013

Relaxen in een Unesco bioreservaat


Ik blijf het uniek vinden; een echte strandvakantie midden in Canada. Wel op z'n Canadees, dus niet een all inclusive resort maar met een cottage. Dus niet met beach bar, maar wel met kampvuur op het strand.

Long Point is in z'n geheel een Unesco bioreservaat, vanwege de enorme varieteit aan planten en dieren in dit gebied. Helaas hebben we behalve vogels en vissen, nog niet veel gezien, behalve een schildpad en konijnen.

Zondag brachten we op het strand door; de perfecte plek voor een hete benauwde dag. We gingen s' avonds uiteten bij het enige restaurant op het (schier)eiland. Vooral aan te raden voor het heerlijke ijs dat ze buiten verkopen.

Maandag was het echter bewolkt; we gingen terug naar het vasteland om daar te vissen op de pier van het haventje van Port Rohan, het dichtstbijzijnde dorpje. Het was goed vissen en we vingen weer veel "sunfish", de bekende visjes die zo makkelijk bijten. Op het einde wist ik echter ook een mooie grote "bass" (baars) eruit te halen, met een indrukwekkende grote mond en lange rij kleine tandjes, die diep in de mond liggen. 'S Middags brachten we weer door op het strand. Zat het in het weekend vol met daggasten; nu was het zo goed als leeg. Het eiland is doordeweeks redelijk uitgestorven.

Dinsdag begon het heerlijk zonnig en brachten we dus door op het strand of in het ondiepe water van het meer. Je kunt hier een behoorlijk stuk het water inlopen, want tot twee keer toe is er een zandbank die zorgt dat je niet het diepe in gaat. Dinsdagmiddag trok het   dicht. We gingen maar weer vissen op de pier van Port Rohan. Wederom succesvol, dit keer haalden Kevin (x1) en oma (x2) een grotemondbaars (bass) op. Hoogtepunt was echter dat plotseling er een otter rondzwom, die we goed konden bestuderen en volgen. 'S avonds volgde een eigen geimproviseerde versie van kinderdisco: de filmpjes volgen later wanneer we weer wat meer internetbandbreedte hebben. We konden even later genieten van een natuurlijke vuurwerkshow; boven het meer en het Amerikaanse vasteland was er veel onweer met bliksem. Wij hielden het echter hier droog.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten