De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

zaterdag 6 juli 2013

“We don’t just challenge the individual, but individualize the challenge”

Zo, die zit. Even een nadenkertje. Bovenstaande is de slogan van de school van Kevin en Aimée; Fieldstone. http://www.fieldstonedayschool.org/2012/index.html. Vrij vertaald; ze dagen niet alleen het individu uit, maar maken de uitdaging individueel. Oftewel ze kijken wat kinderen aankunnen, wat hun sterkten en zwakten zijn, en passen daarop het programma aan. En dat werkt enorm goed. In ieder geval voor onze kinderen. Bewijs zijn de net ontvangen uitstekende eindrapporten.

Aimee begint na één jaar kleuterklas  te lezen; eenvoudige boekjes, maar het lukt en ze vind het heel leuk. Ze heeft al 2 boekjes zelf gelezen, die ze op een leeslijst heeft gezet om in september aan de nieuwe juf te laten zien. Ook schrijft ze woordjes en zinnetjes, wel met veel fouten, maar ze schrijft! Uit haar rapport: “Door haar spontane en sociale karakter heeft ze makkelijk haar draai gevonden op school en vrienden gemaakt.” Goed gedaan Aimée!
Kevin blijft ons verbazen omdat inderdaad de lat elke keer weer omhoog gaat. Verbazingwekkend was zijn eindcijfer voor Frans; zijn luistervaardigheid in het Frans is zelfs “exceptioneel” goed. Zoon van zijn moeder… Verder zijn rekenen en wetenschap zijn sterkte punten, maar weet hij de beta kant verrassend goed te combineren met creatieve vaardigheden, zoals zichtbaar in “art” en muziek. Zo verbaasde hij ons ook door zijn vrijwillige deelname aan het Shakespeare toneel. Goed zo kids, ontwikkel je maar lekker breed!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten