De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

woensdag 24 juli 2013

Terug naar Long Point


Vorig jaar verbleven we al eens een weekend in Long Point, aan een van de Great Lakes, namelijk Lake Erie. Dit is een van de verrassingen van Ontario; een 40 km lang schiereiland loopt hier uit in Lake Erie. Aan een kant zijn er prachtige lange zandstranden; aan de andere kant zijn er moerassen. Een uniek stukje natuur, wat tegenwoordig in zijn geheel beschermd wordt, onder andere vanwege de vele vogels, schildpadden en slangen.

De rit is in tegenstelling tot noordelijk cottage country aan de vele kleine meren, helemaal in het zuiden. Er zijn hier geen uitgestrekte bossen, je rijdt eerst door de tuinen van Ontario; een streek waarin veel groente en fruit verbouwd wordt.

Onze cottage ligt, in tegenstelling tot ons bezoek vorig jaar, direct aan het strand. Je loopt dus vanuit je huisje direct het strand op. Ook 's avonds is het een mooie bonus om een  kampvuur op het strand te hebben. Tenslotte heb je aan het strand veel minder last van muggen dan verder op het eiland. Het is dus de premium wel waard.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten