De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

zondag 21 juli 2013

Op bezoek in Alabama


Deze week ging ik op bezoek bij een nieuw bedrijf uit mijn portfolio, namelijk International Expeditions (IE), een reisorganisatie gespecialiseerd in bijzondere natuurreizen. Hun kernproducten zijn Amazone en Galapagos cruises. Maar ook doen ze Costa Rica; in augustus zullen we enkele hotels uit hun brochure bezoeken.

IE is gevestigd buiten de plaats Birmingham in de zuidelijke staat Alabama. Dit is het echte zuiden van de verenigde staten. Hier wordt gesproken mer een enorm accent, bijna zangerig. Gegroet wordt met Hi Y'all! Het een is tropisch warme groene staat. En IE is gevestig op een eigen campus; een prachtig kantoor midden in een eigen beschermd natuurgebied. Met veel diertjes, waaronder grote spinnen!

Het is een leuk enthousiast team en ze hebben prachtige reizen. De Galapagos staan bij Isabelle en mij al ruim tien jaar op de 'bucket list'. Ooit (toen we in de UK woonden) maakten we plannen voor een wereldreis en daar moesten De Galapagos het hoogtepunt van worden. We denken er nu over om volgend jaar met IE deze reis te doen, als Aimee zes is. Dan kan ze snorkelen met pinguins, haar favoriete dieren!

Donderdag reisde ik weer via Chicago terug naar huis. Mijn taxichauffeur in Alabama was de laatste zuidelijke attractie; een grote donkere kerel die zou leek weggelopen uit een film over de zuidelijkse staten van amerika. Hij bleef kletsen, grappen maken en alles met een ongeloofelijk zangerig accent. Soms zou je willen dat je gesprekken kan opnemen, gewoon voor de lol!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten