De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

zaterdag 17 augustus 2013

Costa Rica met International Expeditions en Go Today

De reis naar Costa Rica geeft een goede indruk van reizen die worden aangeboden door International Expeditions en Go Today. We zullen dezelfde hotels gebruiken, die ook door deze twee reisorganisaties in mijn nieuwe portfolio worden aangeboden. Costa Rica is een echte natuurbestemming, en natuurreizen is het specialisme van de organisatie International Expeditions. Een prachtig nieuw reismerk om voor te werken en ik hoop nog wat andere reizen van deze organisatie te mogen proeven. Zo staan de Galapagos eilanden hoog genoteerd als optie voor onze vakantie volgend jaar.


Vliegen naar San Jose, de hoofdstad van Costa Rica, deden we met Air Canada Rouge. Wat? Jawel Rouge. Rouge is de nieuwe low-cost maatschappij onder de Air Canada banner. Ze proberen het een beetje vlot en trendy te presenteren, met rode kleuren, vrolijke hoedjes voor het relatief jonge cabinepersoneel, die het verschil niet kennen tussen een B767 en A319 en “laten we proberen grappig te doen” omroep-teksten. Maar het blijft low-cost; weinig beenruimte, geen entertainment, eten alleen te koop. Nu mogen wij  niet klagen, want wij boekten deze vluchten super low-cost op mijn verzamelde airmiles. En dankzij mijn frequent flyer status konden we wel met prioriteit inchecken, door de security en boarden. En tussendoor nog even de maagjes vullen in de Air Canada lounge.

De vlucht duurde vijf uur. Niet heel kort, maar veel korter dan je vanuit Nederland moet vliegen (er is ook geen non-stop vlucht vanuit Amsterdam). En uiteindelijk net zo lang als onze vakantievlucht vorig jaar vanuit Vancouver – deze west-oost binnenlandse vlucht duurt ook bijna vijf uur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten