De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

zondag 18 augustus 2013

Hevige Turbulentie? Awesome!!

Veertig minuten voor de landing in San Jose, de hoofdstad van Costa Rica, waarschuwde de piloot voor hevige turbulentie tijdens de landing. Het is regenseizoen, dus rondom de stad hadden zich grote onweerswolken gevormd. Kevin zei meteen tegen me - "jippie turbulentie, roller-coaster!". En hij kreeg waar voor z'n geld. We werden hevig door elkaar geschud en toen we opeens in een luchtzak kwamen waardoor het vliegtuig tientallen meters in een vrije val terecht kwam, waren er een paar gilletjes, schreeuwtjes, piepjes en zuchtjes te horen. En Kevin? Die riep meteen hard door het vliegtuig  "AWESOME!" (= geweldig, tof, gaaf). Dat brak het ijs een beetje, want ook andere kinderen namen het enthousiasme van hem over. En zo kwamen we door nog een tweetal luchtzakken, voordat de piloot de Airbus A319 veilig aan de grond zette.

 De luchthaven van San Jose is verrassend modern en efficient. We stonden eigenlijk zo buiten met de koffers, waar we werden opgehaald door iemand van International Expeditions. Ons hotel, Double Tree San Jose, was slechts 10 minuten rijden. En zo hadden we een prima rustige reisdag; snel, efficient, geen jetlag. In het hotel relaxten we aan het zwembad.

We besloten vooraf al geen tijd of dagen uit te trekken om de stad San Jose te bezoeken. Het staat niet bekend als een heel bijzondere stad. Dat heeft alles met de geschiedenis van het land te maken. Eigenlijk hebben er nooit grote naties interesse in het land gehad, vanwege het ontbreken van belangrijke grondstoffen en rijkdommen. Het was ooit een kolonie van Spanje, maar die liet het land eigenlijk links liggen, hadden weinig interesse. De mensen van Costa Rica moesten via via horen dat ze onafhankelijk waren geworden! Daardoor kent Costa Rica nauwelijks een bloederige geschiedenis; er is hier met uitzondering van een revolutie in 1948 nauwelijks gevochten. Daarom heeft Costa Rica als een van de weinige landen nog steeds geen leger!

We besloten dus deze eerste dag gewoon te relaxen. Voor het avondeten gingen we wel even de stad in, om te eten bij een braziliaans steakhouse. Erg lekker, maar toch niet zo goed also onze "Eigen" Copacobana 10 minuten van ons huis op Eglinton!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten