De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

vrijdag 23 augustus 2013

Naar Rincon de la Vieja

Woensdag relaxten we eerst nog even in de baden van ons hotel, voordat we een klein stukje verder reden. We deden nog een attractie in Arenal aan, namelijk de Arenal Hanging Bridges. De naam zegt het al; het is een wandeling door het regenwoud, met een aantal hangbruggen over de ravijnen heen. Het gaf een goede indruk van het regenwoud, enkele mooie uitzichten en we bezochten een waterval. Er waren niet veel beestjes; pas op het einde zagen we mooie vogels, een Agouti (een soort super grote marmot) en ook weer een White–nosed Coati, net zoals de dag ervoor.
 

We lieten Arenal achter ons en gingen op weg naar de volgende vulkaan; Rincon de la Vieja. De rit duurde drie uur, en leidde eerst via bijzonder bochtige wegen langs het meer van Arenal; Laguna de Arenal. Vervolgens namen we een stukje Pan American Highway, nog niet een snelweg, maar ze zijn druk bezig om er een 2x2 baansweg van te maken, tot het plaatsje Liberia. Vandaar namen we een smal weggetje richting het nationale park en het vulkanen gebied Rincon de La Vieja. Net voor de eindbestemming genoten we van een schitterende zonsondergang, die net de lucht in vlammen leek te zetten. Dat inspireerde de creatieve ziel in ons gezin, Kevin, tot het schrijven van een liedje. The sky is on fire, the sky is on fire, I don’t want to be an astronaut as it will burn my butt so hot”. Bij aankomst in onze lodge droegen Kevin en Aimee het liedje samen op in een van hun inmiddels bekende shows.

De komende twee nachten zitten we weer in lodge met charme; de Hacienda Lodge Guachipelin. Het is een van oorsprong een ranche, maar ze hebben nu veel toeristenfaciliteiten eromheen ontwikkeld. Het ligt op een hoogvlakte tegen het nationale park aan. Vanuit het restaurant hadden we tijdens het eten een schitterend uitzicht op de lichtjes van Liberia en enkele bliksemflitsen ver weg. Bij terugkomst in de kamer werd het nog iets charmanter; de electriciteit viel uit. Gelukkig hebben we de flashlight-app op onze iphones, want deze stadsmensen zijn vergeten om gewone zaklantaarns mee te nemen.

Morgen gaan we de nieuwe omgeving ontdekken!

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten