De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

dinsdag 27 augustus 2013

Naar Manuel Antonio

Zondagochtend zaten we al om half acht in de auto. De reden; de laatste twee dagen van onze vakantie in Costa Rica hadden we in Manuel Antonio gepland, maar het nationale park is op maandag gesloten. Dus zondagmiddag was de enige mogelijkheid om het park te zien.

We hadden een rit van drieenhalf uur voor ons, waarvan het eerste gedeelte wederom over onverharde wegen. Tegen de verwachting in zijn de wegen hier over het algemeen van een goede kwaliteit; de uitzondering zijn de toegangswegen naar Monteverde.

We maakten een kort stopje bij de brug over de rivier de Tarcoles. Hier lagen net onder de brug een groep krokodillen in de modder te zonnen. En nee het waren geen kleine kaaimannen of aligators, maar echte grote imposante krokodillen. De kinderen vonden het fascinerend.

Costa Rica heeft meer verrasingen. 5 minuten buiten Manuel Antonio kwamen we in de file te staan, omdat men een grote vrachtwagen midden op de weg parkeerde en niet eerder wegging voordat de laadbak helemaal afgevuld was. Irritant, maar toen vervolgens een enorme groep apen (Squirrel monkeys) over een electriciteitskabel de weg overstak, was alle frustratie weer snel vergeten.

Ons laatste hotel is wederom een plaatje; Parador http://www.hotelparador.com/. Helemaal op de punt van een groen schiereiland in de grote oceaan.

Isabelle had nog erg veel last van haar voet na het zipline incident van de dag ervoor, dus die kon niet meewandelen. De kids roken hun kans om de rest van de dag aan het prachtige zwembad door te brengen, dus ik kon helaas alleen op stap. Gelukkig hadden ze een lokale gids geregeld; een gids ziet veel meer in de groene junglebrei. Bovendien kunnen ze met zoveel passie over het dier- en plantenleven vertellen. In het nationale park zagen we vervolgens apen (Capuchin), agouti, wasberen, luiaards, hagendissen en leguanen, diverse spinnen, vogels en insecten. Ook hadden we een geluidsuitwisseling met brulapen; deze zaten in een grote boom op een paar meter afstand, maar door de dichte jungle konden we ze niet zien. Maar als wij begonnen te brullen, brulden ze luidkeels over ons heen. Buiten het park nam ik een pipa fria – een verse kokosnoot. Heerlijk tegen de dorst en meteen een lekkere snack.

Eten deden we ’s avonds in El Avion; een restaurant in en om een vliegtuig gebouwd; een Fairchield C-123, ooit ingezet door de CIA om wapens te smokkelen en te droppen in het buurland Nicaragua. Het speelde een hoofdrol in de Iran-Contra affaire. De kinderen waren niet weg te trekken uit de cockpit; er werden diverse fantasieverhaaltjes ontwikkeld en afgespeeld in hun kinderhoofdjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten