De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

zondag 11 augustus 2013

Weekje Nederland met Drievliet, vreetschuren en waterskieen

Het was een heerlijk zomers en sociaal weekje in Nederland.

Maandag ging ik nog even langs Sawadee, terwijl Isabelle met Kevin naar de film ging (Monsters University). Aimée had een vriendinnetje in de buurt van Oma Nel opgedaan, dus die was daar heel blij mee aan het spelen.

Dinsdag hadden we eigenlijk met vrienden gepland op naar het strand te gaan. Het weer begon echter een beetje twijffelend, dus besloten we uit te wijken naar het pretpark Drievliet. Dat deden meer mensen, dus het was behoorlijk druk. Maar wel super leuk; Leonie en Maurice waren er met hun drie zoontjes en ook Marcel kwam met z’n twee kids, waaronder Suzanne van drieenhalf. Dat werd meteen een meisje voor Aimee als vriendinnetje maar ook een beetje als grote zus om voor te zorgen. ’s Avonds gingen we eten in een nieuw restaurant in Zoetermeer, Eten en Zo. Dit restaurant zit in, jawel, het oude Locomotion. Ooit een beroemde en wellicht beruchte discotheek in Zoetermeer en omstreken, maar al een paar jaar failliet. En nu een gezinsrestaurant. Het is de overtreffende trap van de definitie “vreetschuur”, want naast wokken heb je er grill, sushi, barbeque, zelf pizza’s maken, Chinees buffet, Italiaans buffet en een Nederlandse snacks buffet. En uiteraard een uitgebreid dessertbuffet bestaande uit koekjes, taartjes, ijs, puddings, suikerspinnen, popcorn en spekjes met chocoladefontijn. Het wordt afgemaakt met verse muntblaadjes bij de thee en manden met mini-marsjes en bounties. Drank is inclusief; alles is €28. Alcoholische dranken worden gelimiteerd tot twee per persoon, maar je kan voor een euro bijkopen. Ik zei het al; de overtreffende trap van “vreetschuur”, maar eerlijk gezegd smaakte alles prima. Voor de kinderen hadden ze een enorme speelhoek aangelegd op het oude balkon, dus die waren ook helemaal blij.

Woensdag gingen we na een kort werkbezoekje van mij aan Rotterdam richting Houten. We stopten even in Everdingen (bij Sonja en Marcel), waar Aimee nog even met haar vriendinnetje Suzanne kon spelen. In Houten gingen we ’s avonds met neven Dennis en Bas en Bas z’n vriendin Rianne waterskieen en wakeboarden. Het was de minste dag van de week, maar toen we op de waterkskiebaan tussen Houten en Nieuwegein stonden, was het droog. En niet koud, zeker niet het water. Het was twee uurjes lekker sportief zijn, wat ik twee dagen later nog voelde in nieuw ontdekte spiergroepen.

Donderdagmiddag volgde een klein dieptepunt; de tandarts! Het hele gezin ging op bij contole en dit keer was ik de l.., want ik kon langer blijven zitten vanwege een gaatje. ‘s Avond nam Oma Dicky ons uiteten naar het Beren-eetcafe. Normaal erg leuk, maar dit keer hadden ze het minder voor elkaar met erg lang wachten en het verpesten van Isabelle d’r lasanga.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten