De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

maandag 5 augustus 2013

Naar Nederland met de MD11

Oké, de titel van dit blogstukje is weer eens heel nerdy. Vrijdagnacht vlogen we met één van de laatste MD-11’s naar huis; dit is het laatste driemotorige passagiers vliegtuig ter wereld en alleen KLM vliegt er nog mee, hoewel de laatste vijf machines in het komende jaar buiten gebruik worden gesteld. Allemaal de schuld van de olieprijzen; het is hetzelfde met schepen. Oude schepen en vliegtuigen zijn niet langer rendabel. Vandaar dat we in de afgelopen drie jaar bij Quark Expeditions de vloot ingrijpend hebben vernieuwd. Iedereen die denkt met oude (ook nog eens vervuilende) apparatuur een succesvol business-model denkt te bouwen; ik wens je succes.

In  de zomer heeft KLM twee vluchten en de late nachtvlucht (vertrek 11 uur ’s avonds) vinden wij  ideaal, omdat hiermee de effecten van de jetlag worden geminimaliseerd. Je vliegt ’s nachts, dus wordt er toch een beetje geslapen. Met uitzondering van Kevin dan, die het aanbod aan films en games, aangevuld met continue snack-aandacht van de stewardessen, te aantrekkelijk vindt. Vervolgens land je in Nederland rondom het middaguur, zodat de dag niet te lang duurt.

De eerste dagen in Nederland zijn we bij Isabelle d’r ouders in Zoetermeer. Zondag vierden we Oma Nel’s verjaardag alvast bij de Witte Raaf, http://www.restaurantdewitteraaf.nl/. Een restaurantje in een oude sfeervolle boerderij, met heerlijke Perzische gerechten, gesitueerd in het laatste stukje groen tussen Zoetermeer en Voorburg in. Het weer is geweldig; dus het is lekker relaxen in Da Motherland!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten