De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

zondag 13 april 2014

Buiten-en filmplezier

Zaterdag was weer één van die fantastische lentedagen. Dit weekend gaan we wellicht de twintig graden aantikken. Maar denk niet dat de winter het helemaal heeft opgegeven; de voorspelling voor dinsdag is dat de temperatuur voor één dag terugvalt na maximaal 2 graden met stevige nachtvorst en… sneeuw. Daarna herstelt het lekkere lenteweer zich gelukkig meteen weer.

De kinderen hebben vandaag het grootste deel van de dag buitengespeeld. Gelukkig wonen we aan een rustige straat en hebben we een voortuin; met een zonnetje vinden ze het heerlijk om te steppen, fietsen en buiten andere fantasiespelletjes te spelen. Ook zijn ze grote vrienden met de buurvrouw schuin tegenover, een lerares, en gingen ze haar in de tuin “helpen”. Ons helpen ze meestal vooral ‘van de regen in de drup’.

Ik ging deze dag een lekkere run maken in het ravijnpark. Nu dit weer toegangelijk is (geen ijs) is men bezig om de rotzooi op te ruimen van de ijsstorm van december. Er ligt nog een enorme hoeveelheid bomen en takken om versnipperd te worden. Met een zonnetje op je kop is het heerlijk rennen door het natuurlijke dalletje.  

Overigens zijn niet alleen onze achtertuinbeesten terug (wasbeer, chipmunk, eekhoorn), ook onze “huisdieren” in de voortuin zijn er weer (konijntjes). Het blijft uniek, zoveel wilde beestjes midden in de stad.

Om zes uur had Kevin een verjaardagsfeestje. Hij ging trampolinespringen en pizza eten. Aimée was ook uitgenodigd, maar het leek ons niet verstandig om met drie hechtingen in haar kin te gaan trampolinespringen; daarom maakten we het thuis voor haar gezellig met pizza en film (het grappige Free Birds http://www.freebirdsmovie.com). Om 8 uur werd Kevin weer opgehaald, waarna Isabelle en ik de dag vervolgens samen afsloten met nog een filmpje, het vermakelijke Last Vegas met een uitstekende cast http://www.lastvegasmovie.com .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten