De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

zondag 13 juli 2014

Naar San Cristobal voor de Evolution (geschreven 5 juli)

Zaterdagochtend waren we vroeg op om terug te reizen naar het vliegveld op het eilandje Baltra. Hier namen we een klein vliegtuigje voor een korte hop naar het eiland San Christobal waarvan onze boot vertrok. Voor de nerds onder ons; het vliegtuigje was een klassieke Britten Norman Islander uit de jaren zestig voor maximaal 10 passagiers inclusief piloot.

Op San Christobal werden we meteen opgevangen door personeel van International Expeditions en binnen enkele minuten naar het haventje gebracht. Daar kregen we een levende bevestiging dat de Galapagos echt heel bijzonder zijn wat betreft dieren. Tijdens het wachten op de pier zagen we in het haventje verschillende zeeleeuwen, waaronder een fluffy baby, pelikanen en als bonus kwam er een grote zeeschildpad naar de wateroppervlakte om even te gluren. Wow.

We waren de eerste gasten aan boord (de grote groep kwam ruim een uur later met het vliegtuig direct vanaf het vaste land). We konden dus in alle rust de kleine boot (32 passagiers) verkennen en de koffers uitpakken. En de televisie uittesten met de bij Aimee erg populaire DVD Frozen. Nadat de rest aan boord was gekomen, hadden we lunch. Vervolgens keken wij in een kleine groep Nederland-Costa Rica. De Amerikaanse mede-passagiers hebben niet veel belangstelling voor voetbal, maar de Zuid-Amerikaanse bemanning des te meer. De televisie-ontvangst is matig; ouderwets via antenne dus afhankelijk van de bewoonde wereld. Het beeld was daarmee slecht, maar we konden ten minste Nederland zien. Echter zoals jullie weten werd het verlengen, en de boot moest vertrekken. Daarmee werd het signaal steeds zwakker. Ik dacht dat we het gingen verliezen, zowel het signaal als op een gegeven moment de wedstrijd... Bij de laatste penalty van Costa Rica werd het beeld zo goed als onherkenbaar; we konden niet zien wat er gebeurde maar herkenden even later wat juichende Nederlanders, dus we begrepen dat er gewonnen was!

De wedstrijd was net afgelopen toen we onze safety test en briefing gekregen. Tegen het einde van de middag voeren we om het imposante Kicker Rock heen, een enorme granieten piek die oprijst vanuit de  zee. Meer interessant vanuit landschap-perspectief dan wat dieren betreft, want we konden de vele soorten vogels alleen van verre zien. Ook zagen we op een gegeven  moment een manta uit het water springen.

De dag werd afgesloten met een lezing, waarnaar ook onze kinderen geinteresseerd luisterden, met aansluitend de Captain’s cocktail en het diner. Dat laatste hield Aimee niet helemaal meer uit; halverwege vielen de luikjes dicht zodat ze het toetje miste, maar ze wel aan haar eerste overnachting ooit op een boot kon beginnen. Volgens een van de Amerikaanse gasten was ze de hele dag een ‘real trooper’ geweest, ze heeft blijkbaar een goede eerste indruk achtergelaten bij de rest van de gasten. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten