De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

woensdag 30 juli 2014

Decew en Niagara Falls

Op vrijdag werd er gewoon gewerkt, maar zaterdag namen we Jeroen mee op een dagje uit. Eerst stopten we na een ritje van 1,5 uur bij één van mijn favoriete plekjes in Ontario; de onbekende maar prachtige Decew Falls. Drie jaar geleden ontdekt met zus Karin. http://lagerweijtjestoronto.blogspot.ca/2011/07/meer-zus-meer-watervallen.html. De wandeling begint bij een prachtige oude watertoren. Daar vandaan daal je met een wandelpad voorzichtig af in een kloof (de shortcuts recht naar beneden vermijden we – en raad ik aan om ze te vermijden, tenzij je een abseiltouw hebt en geen kinderen). Als je de rivier raakt, loop je rustig langs de rivier terug naar de watervallen. Eerst de lower falls, maar ik heb nu ook een route ontdekt naar de nog grotere higher falls. Een uitdagende route met flink wat klimwerk.

Onder de watervallen konden we lekker spetteren; vooral bij de grote waterval ben je onder de indruk van het natuurgeweld. Omdat het ondiep water is, kan je deze volledig benaderen en er zelfs achter klimmen. Filmpje! https://www.youtube.com/watch?v=p27695oda3g&list=UUvlTmnh1DMZBNL6jUBclWqg

Op de weg terug zwommen we nog even in een zwempoeltje, de enige plek waar het net iets dieper is zodat je kan zwemmen.

Na het bezoek aan de Decew Falls reden we in 25 minuten naar de grotere broers; de Niagara Falls. Altijd indrukwekkend. En daar aten we bij ons favoriete Braziliaanse steakrestaurant Copacobana, die hier ook een restaurant heeft. Het heerlijkste vlees, aangevuld met vrolijke Braziliaanse muziek- en dansshows. Aanrader voor carnivoren, zowel in Toronto als Niagara Falls. Volgens Jeroen een typische "mannendagtent". Hoewel het ook de favoriete plek blijft van het hele gezin.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten