De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

woensdag 2 juli 2014

Van Quito naar Mashpi lodge

Maandagochtend werden we om 8 uur ’s ochtends opgehaald voor een vier uur durende rit naar de cloud forest. We maakten onderweg twee interessante stopjes. De eerste had de mooie naam Pululahua. Het is een uitzichtspunt over een enorme niet-werkende vulkaankrater, inmiddels lieflijk gebruikt voor wat landbouw. We hadden veel geluk met het prachtige heldere weer, waardoor het uitzicht geweldig was.

Na Pululahua daalden we af van de droge bergvlakten naar een groene jungle. We gingen in de loop van de dag van 2500 naar zo’n 1000 meter hoogte. Het tweede stopje was Tulipe, een archeologische vindplaats aan een riviertje met dezelfde naam. Er zijn wat tempelresten met rituele baden. De mooie omgeving met veel bloemen en vlinders maakte het nog interessanter.

Om half een kwamen we aan in ons verblijf voor de komende twee dagen. Als we dachten dat Casa Gangotena uniek was; de Mashpi jungle lodge verslaat het prachtige historische hotel in Quito. Masphi is een modern design boutique hotel in de cloud-forest. Uniek is dat hele wanden van glas zijn gemaakt; zo kijk je vanuit je kamer gelijk de jungle in. http://www.mashpilodge.com/en/. De kinderen kregen tot hun grote vreugde voor het eerst een eigen kamer, uiteraard wel met tussendeur. Met een eigen pasje, een eigen kluisje (waar als we van de kamer zijn alle knuffelbeesten veilig in worden bewaard door middel van de bijzonder veilige code 1111), eigen check-in formulieren en eigen snoepjes / koekjes.

We werden meteen verrast met een geweldige lunch. Daarna maakten we met z’n viertjes een jungle-wandeling, onder begeleiding van twee deskundige gidsen. De gidsen in Ecuador zijn tot nu toe bijzonder kindvriendelijk en weten elke ervaring tot een belevenis te maken voor kinderen. Verwacht echter bij Mashpi niet veel dieren tijdens een jungle-wandeling. Je moet het doen met een paar vogeltjes (o.a. een toucan), een hagendis en wat insecten. Toch is de wandeling bijzonder interessant en krijg je veel uitleg over alle planten en bloemen. Hoogtepunt voor de kinderen was een grote jungleschommel, waarop ze even hoog boven hun ouders mochten zweven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten