De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

maandag 14 juli 2014

Plazas, Punta Carrion en Mosquera Beach (geschreven 6 juli)

De verwachtingen voor het ontdekken van de Galapagos waren hoog gespannen. Zouden deze hoge verwachtingen waar gemaakt kunnen worden? Het antwoord na dag 1; ja, volledig en wellicht nog meer! Maar daar leek het zondagmorgen even niet op. We hadden een onrustige nacht gehad, dankzij een wilde zee. En om even over zeven uur hadden we een  paniekerige Aimee die onze cabin kwam binnenstormen met de mededeling “kom jongens, er is een emergency! Er is iets met Kevin”. Ik stormde meteen de cabin naast ons in, waar ik Kevin over z’n nek zag gaan. Niets ernstigs dus, gewoon zeeziek. Ik nam hem mee naar het toilet, maakte z’n gezichtje schoon en gaf hem een anti-zeeziekte pilletje. En een half uur later zat meneer weer gewoon aan het ontbijt.

Na het ontbijt maakten we een landing op het eilandje zuid-Plaza. De attractie hier zijn de grote aantallen prachtige land-leguanen. Mooie prehistorische beesten met geel-groene kleuren. Totaal niet bang voor ons, en ook niet agressief. Je kon ze prima van dichtbij bestuderen. Verder waren er zeeleeuwen en veel volgels, waaronder de beroemde “boobies”. Vanaf de kliffen zagen we in zee grote scholen vis zwemmen en op een gegeven moment kwam een grote school pijlstaartroggen aan de oppervlakte kijken.

Tijd om onder water te kijken, en dat deden we na de lunch. Volgens de gidsen was het een proef-snorkel-tour, om te kijken hoe goed iedereen mee kon komen. Onze kinderen deden het prima en vonden het erg leuk. Er was heel veel vis te zien. En ja, de Galapagos zijn heel bijzonder, want even later konden we twee keer een white tip reef shark zien, die rustig in het zand lagen te slapen. De tour werd afgesloten met een pijlstaartrog.

Na het snorkelen doken we met z’n allen de hottub in op het voordek, terwijl er warme chololade werd geserveerd. Maar nog was de dag niet voorbij, want tegen het einde van de middag maakten we een landing op Mosquera Beach. Een prachtig wit strand (of eigenlijk een zandbank), waar een grote kolonie zeeleeuwen woont. En wat hier zo geweldig was; als je rustig in het zand ging zitten kwamen de jonkies met je spelen. Ze besnuffelden je, ze gaven enkele zachte liefdesbijtjes en bij Isabelle probeerde er eentje de hele tijd het touwtje van haar camera te pakken. Je kon echt met ze spelen, het was onwerkelijk. Iedereen genoot ervan. En toen we na zessen terugvoeren, kregen we een prachtige zonsondergang kado.

Maar nog was de dag niet over; de kinderen mochten de gidsen assisteren bij de debriefing van de dag. En hadden zo’n spervuur van vragen bij de presentatie over haaien dat het diner bijna koud werd. Tijdens het diner moesten we Aimee weer naar bed brengen; het was een mooie lange dag geweest. Samen met de gidsen keken Kevin, Isabelle en ik op het voordek naar de sterren. En zagen we tot twee keer toe in het licht van onze zaklantaarns Galapagos sharks  naast de boot zwemmen. Wow, de Galapagos zijn echt geweldig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten