De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

dinsdag 15 november 2011

Dag 1: vertrek Ushuaia

Om vier uur ‘s middags konden de eerse poolreizigers aan boord van de Sea Spirit. De Sea Spirit is het meest comfortabele en luxieuze schip van Quark Expeditions en dat blijkt ook meteen na het instappen; de hutten zijn bijzonder ruim en kunnen concurreren met een goede hotelkamer. Er is voldoende opberg- en kastruimte, zodat je je bagage goed kwijt kan. En de openbare ruimten als bar, restaurant, fitnes en presentatiezaal zijn prachtig zonder overdreven te zijn.

Aan de andere kant van de pier lag de Vavilov, een oud onderzoeksschip van Quark Expeditions, zodat je een goede vergelijking kon maken. De Vavilov is in vergelijking met de Sea Spirit een jeugdherberg. Niets mis mee, want ook in een jeugdherberg kan het juist heel gezellig zijn. Plus het grote 360 graden observatiedek op de top maakt de Vavilov weer heel bijzonder.

Op de Sea Spirit kregen we na het boarden een eerste introductiemeeting met het expeditieteam. Expeditieleider is Cheli, een poolveteraan uit Nieuw Zeeland. Er was even tijd om kennis te maken met de bar, die op de Sea Spirit “open” is.  Met andere woorden “all-in-inclusive”. En dat betekent niet alleen een colaatje of een lokaalbiertje; met uitzondering van champagne, black label whisky, etc , is alles inbegrepen, ook premiumbier en prima wijntjes.

Na de aangename kennismaking met de  bar volgde uitgebreide veiligheidsinstructies en oefeningen.  Nadat we die overleefd hadden, mochten we aanschuiven in het restaurant. De hotel- en restaurantstaf deden hun uiterste best om een goede indruk te maken op de eerste avond; het eten was heerlijk en de bediening geweldig! We zouden rond etenstijd vertekken; echter de chaos in Buenos Aires had ook voor enkele passagiers en een staflid vertraging opgeleverd. Rond 8 uur kwamen nog drie man aan boord, waarvan twee zonder bagage. Tegen elf uur werd de laatste passagier bij het uiteinde van de pier afgedropt; dit betekende dat de Sea Spirit kon vertrekken met alle passagiers aan boord, iets wat 24uur eerder voor onmogelijk werd gehouden gezien het grote aantal geannuleerde en vertraagde vluchten. Wel vertrok de Sea Spirit hiermee ruim drie uur te laat; geen probleem voor dit schip, want het is het snelste schip van Quark. Met 14 tot 15 knots scheurt dit schip door de Drake!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten