De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

maandag 17 februari 2014

En meer skiën


Dit weekend hadden we weer prachtig winterweer. Zonnig, maar wel koud. Zaterdag was het net onder nul met een gevoelstemperatuur van -10c; zondag was het -10c met een gevoelstemperatuur van -15c. Komende week is er voor het eerst sinds lange tijd weer dooi voorspeld, dus we zijn benieuwd of het einde van de winter toch langzaam in zicht komt. Niet dat we klagen. Het beste medicijn tegen de winterblues van de lange Canadese winters is niet alleen een weekje ontsnappen naar de Carribean http://lagerweijtjestoronto.blogspot.ca/2011/01/winter-blues-in-punta-cana.html; het is zo veel mogelijk genieten van de winter met alle mogelijkheden en activiteiten. En dat doen we volop, met het skiën en bijvoorbeeld ook vorige week met ons leuke weekendje weg, toen we voor het eerst gingen langlaufen en rijden met een sneeuwscooter. En we hebben nog steeds activiteiten op ons lijstje; zo hebben we nog nooit aan ijsvissen gedaan. Bijzonder populair hier. En hondensleerijden. Aimée en Kevin zijn ooit een rondje meegeweest in een slee als demonstratie, maar echt met hondensleeen door de bossen is een activiteit die we ooit nog willen doen.

Voorlopig houden we het lekker bij skiën. Zaterdag ging eindelijk Isabelle d’r les door. Ik ging met de kids de piste op om vrij te skiën. Kevin kan je inmiddels helemaal zelf z’n eigen gang laten gaan. Het is leuk om hem te zien spelen; hij klimt net zoals zijn papa een stel bergje op bovenop de grote skiheuvel, waardoor je een ‘vliegende start’ maakt. Hij heeft zichzelf prima onder controle; hij gaat goed met de hogere snelheid om. Aimée mocht pas kort geleden op de hoofdpiste, dus voor haar is het nu puur ervaring opdoen. Ik coach haar op haar houding en op het maken van bochtjes; zoals zoveel kleine kindjes heeft ze de neiging om recht naar beneden te gaan. Isabelle zag grote verbeteringen in Aimée’s skiën aan het einde van de dag. En ook Isabelle’s eigen techniek heeft een enorme sprong voorwaarts gemaakt onder invloed van één les.

Zaterdagavond hadden we weer familiefilmavond voor de open haard. Wij keken “Honey I shrunk the kids”. Grappig, maar niet de beste familiefilm van de laatste tijd. Wat wel een aanrader is, maar dan meer voor papa’s en mama’s , is de actiethriller Gravity http://gravitymovie.warnerbros.com/, over een strijd om te overleven door astronauten, die met hun space shuttle in een baan om de aarde worden geraakt door ruimtepuin. Super-spannend!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten