De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

donderdag 13 februari 2014

Meer sneeuwpret en First Nations

Zondagochtend keken we eerst de film af (Narnia), want zaterdagavond moesten we er vanwege kinderbedtijd halverwege mee ophouden. Na het ontbijtje ging ik met de kids nog even in de hottub, terwijl Isabelle de koffers weer inpakte voor de terugrit. Het is heerlijk om in het warme water over het bevroren Stoney Lake uit te kijken. Je ziet er regelmatig op de uitgestrekte sneeuwvlakte een snowmobiel voorbijkomen. Er zijn blijkbaar veel Canadezen die hun cottage het hele jaar door gebruiken. In de zomer gaan ze met de boot, in de winter op de sneeuw-mobiel.

We gingen ook nog even lopend het grote meer op. Deze enorme ijs- en sneeuwvlakte geeft een bizar desolate indruk. De kinderen vermaakten zich weer opperbest, met een dikke laag sneeuw en alle ruimte om te spelen. En in hun sneeuwpakken kunnen ze liggen en rollen in de sneeuw – maar koud krijgen ze het niet.

Na het middaguur reden we weer weg bij de Irwin Inn. Op de weg terug stopten we in het Indianen (of politiek correcter gezegd “First Nations”) reservaat Curve Lake. http://www.curvelakefirstnation.ca. We bezochten het kunstcentrum en souvenier-shop Whetung Ojibwa http://www.whetung.com, waar een First Nation kunstenaar druk bezig was met schilderen. Hij vroeg zelf of hij met Kevin en Aimee op de foto mocht; uieraard, dank je wel! Maar ja, ik heb het al eerder gezegd, verwacht geen indianentooi of wigwam. De First Nations hebben uiteraard gewone huizen, gewone kleren en gewone pick-up trucks.

Om vijf uur waren we weer thuis, na een heerlijk winterweekend. De winters zijn hier koud, lang en streng – maar als je wilt, dan kan je er o zo veel lol aan hebben!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten