De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

dinsdag 11 februari 2014

Winterpret bij Irwin Inn

Dit weekend trokken we er weer eens op uit. Het is niet vaak voorgekomen dat we tijdens de winter weggaan. De eerste en meteen de laatste keer was tijdens het winterfestival van Ottawa. http://lagerweijtjestoronto.blogspot.ca/2011/02/winterlude-in-ottawa-koud-he.html. Het is niet zo dat we het niet leuk vinden om er in de winter op uit te trekken; het is gewoon een kwestie van tijd. Meestal hebben we rond deze tijd onze skilessen, en die zijn een beetje te prijzig om ze te laten vallen.

Dit weekend had er echter niemand skilessen. En we moeten Ontario in de winter nog wat meer ervaren; zo hadden we nooit eerder aan cross-country skien gedaan, of sneeuw-mobiel gereden. De Canadezen hebben veel leuke activiteiten om het beste van de winter te maken.
Omdat we binnenkort ook  nog een veertigste verjaardag te vieren hebben, trokken we er dus een weekendje erop uit. Bestemming was het hotelletje Irwin Inn http://www.irwininn.com in de Kawartha’s. Het is in de buurt van onze favoriete zomerbestemmingen Rice Lake http://lagerweijtjestoronto.blogspot.ca/2012/07/terug-naar-rice-lake.html, Seymour Lake http://lagerweijtjestoronto.blogspot.ca/2013/05/cottage-weekend-bij-seymour-lake.html en Cashel Lake http://lagerweijtjestoronto.blogspot.ca/2012/05/naar-cashel-lake.html. Het is best vreemd om al die meertjes diep bevroren te zien, waar over vier maanden weer gezwommen, gevist en gevaren kan worden.

Vrijdagavond kwamen we tegen acht uur aan in het hotelletje. De rit was makkelijk; we moeten een verkeerde aanname wegnemen dat in de winter in “de middle of nowhere” alles slecht bereikbaar is. Omdat er slechts enkele wegen zijn, en er toch mensen hier het hele jaar wonen, wordt die ene weg makkelijker schoon gehouden, dan de velen wegen in en rondom Toronto.

Nadeeltje is dat onze kamer warm gehouden moet worden door een houtkachel en wat kleine warm-lucht-blazertjes. Er is geen centrale verwarming. We kwamen dus aan in een ijskoude kamer, en kregen het ook niet warm gestookt tot halverwege zaterdagmiddag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten