De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

dinsdag 4 februari 2014

Winterwonderland

Zondagochtend was het opgehouden met sneeuwen en werden we wakker in een prachtig winterlandschap. De bomen en struiken zaten onder een dikke laag sneeuw en voor ons huis stonden trots de sneeuwpoppen, die we de avond ervoor hadden gemaakt. Onze stoep en oprijlaan was netjes sneeuwvrij gemaakt; dit jaar hebben we gelukkig een bedrijf ingehuurd om dat te doen. Je kan zeg maar een abonnement nemen en dan wordt altijd binnen een aantal uur je stoep en laan sneeuwvrij gemaakt. Een beslissing van Isabelle, nadat vorige winter alle grote sneeuwbuien waren wanneer ik op reis was, waardoor zij veel heeft staan scheppen… En ik moet zachtjes zeggen (sssst, niet aan haar vertellen), dat het een goede beslssing was, gezien deze zware winter. Bij een sneeuwval van 20cm is het handig om grote schuivers te hebben; dit is met de hand bijzonder zwaar werk. Wel is het wennen; meestal komen ze midden in de nacht. Dus moet je niet raar opkijken als je opeens een schrapend geluid hoort voor je huis. Inmiddels leven we achter hoge bergen sneeuw aan de zijkant van de weg.

Ook in onze achtertuin ligt een dikke laag sneeuw. Met daarin de vele voetafdrukjes van wasberen, eekhoorntjes, vogeltjes en muisjes, die van onze vogelvoerders komen eten. In deze strenge winter zijn onze voerdertjes bijzonder populair.

Helaas zijn de wegen in hun slechtste staat ooit, met diepe gaten en putten. Ik neem aan dat de combinatie van vocht, strenge vorst en vervolgens het verwijderen van de sneeuw met grote ijzeren sneeuwschuivers te veel is voor het asfalt. In de lente ligt er hier een behoorlijke klus voor de gemeente. Aan de andere kant moet ik toegeven; ze hebben de schade van de ijsstorm van afgelopen december vrij  snel opgeruimd. Ik dacht dat het afvoeren van de gevallen takken en bomen maanden zou gaan duren, maar na 6 weken is toch het meeste weg, met uitzondering van de schade in de grotere parken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten