De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

woensdag 12 februari 2014

Langlaufen en snowmobielen

Zaterdag werden we midden in dit prachtige natuur-winterlandschap wakker. En er was zelfs een lauw zonnetje, alhoewel met ijskoude temperaturen. Na het lekkere ontbijtje hadden we een nieuwe “first” in ons leven; langlaufen oftewel cross-country skien. Een mooie relaxte manier om een uitstapje door het bos te maken. Na het ommetje gingen we opwarmen in onze hottub. We hebben een hottub op ons balkon, met een prachtig uitzicht over Stoney Lake. Best bijzonder om met -15c buiten lekker warm te bubbelen.

Daarna was het tijd voor een nieuwe “first” in ons leven; namelijk sneeuw-mobiel-rijden. Gewapend met helmen reden we door de bossen. We maakten een stop bij een aantal paardjes, die we wat appeltjes voerden. We vonden het allemaal erg leuk. Isabelle vond het niet makkelijk om de zware scooter te sturen. De kinderen konden er geen genoeg van krijgen, dus ging ik nog een extra rondje met ze maken.

We doken voor de tweede keer van de dag de hottub in. Dit keer gingen de kids en ik een beetje gek doen. We ‘wasten’ ons met sneeuw (of gingen er zelfs in zitten en liggen), en doken daarna snel in het warme water om op te warmen. Zo bereiden de kinderen zich al vast voor voor een polar plunge met Quark... voor de toekomst.

We aten lekker in het restaurantje voordat we ook hier gewoon onze nieuwe traditie van met pyama op de bank filmavond voortzetten. We konden namelijk hier DVD’s lenen, dus lagen we lekker voor de houtkachel op een bank-bedje voor de buis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten