De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

maandag 3 februari 2014

Perfecte familie-winterdag

Zaterdag was een perfecte familiewinterdag. Ja het was weer duidelijk winter, want ’s ochtends begon het te sneeuwen en het hield de rest van de dag niet meer op, met een dikke verse laag van 15-20cm tot gevolg.

Een lekkere laag verse sneeuw net voor het skien; daar mogen we niet over klagen. Waar we wel over mochten klagen was het feit dat de vierpersoonsskilift buiten gebruik was. Daardoor moest iedereen met het tweepersoonsliftje, wat lange wachtrijen in het dal tot gevolg had. Ondanks dat konden we weer heerlijk skien. Voor Kevin en Aimee betekenden dit ook al weer hun laatste lessen voor dit jaar (ze slaagden allebei). Aimee konden we ook al weer heel snel met haar juf op de grote skihelling vinden. Daar is ze echt niet meer bang voor.

Waar Aimee wel zenuwachtig over was, was oorbelletjes laten zetten. Ze had de laatste tijd al vaker gevraagd om oorbellen omdat een paar meisjes in haar klas die ook hebben. Natuurlijk, als ze er zelf om vraagt, dan gaan we oorbellen laten zetten. De oorbellenzaak was dichtbij het skicentrum, dus we gingen er op weg naar huis langs. En Aimee was heel dapper, ging zitten en liet het over zich heen komen. Uiteraard werd er stevig in de handen van papa geknepen en kwamen er een paar traantje aan de pas, maar daarna was het één en al trots. Een superblij meisje met extra mooie oortjes ging glunderend mee naar huis.

Daar volgde een volgend hoogtepunt van de perfecte familiedag. De sneeuw die vandaag viel was “plaksneeuw”. Meestal heb je hier poedersneeuw, waar je nog geen sneeuwbal mee kan maken. Maar vandaag was het nattige sneeuw van grote vlokken. Dus hadden we binnen enkele minuten onze tuin vol staan met grote sneeuwpoppen; de grootste twee torenden zelfs ruim boven Kevin uit. Twee, nee eerlijk gezegd drie kinderen waren heel blij met de plaksneeuw.

Binnen werd er Grieks eten besteld, gingen de kids in bad en begonnen we aan onze derde pyjama filmavond. Dit is zo’n groot succes met de kinderen, dat we er denk ik niet meer van af komen. Heerlijk lagen we met z’n allen op de bank, bij de knetterende open haard, om Home Alone 2 te kijken. Waarbij er wederom heel wat afgeschaterd werd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten