De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

zondag 7 september 2014

Nazomer-weekend

Vrijdag was het een drukkende warme en dus benauwde zomerdag in Toronto. Dat eindigde met een paar behoorlijke klappen; de hele nacht hadden we onweer met heel veel regen. Gedurende zaterdag herstelde het weer zich en zondag was het weer prachtig helder zonnig weer, maar wel een flink aantal graden lager. Is dit al de overgang naar de herfst? De herfst is hier in tegenstelling tot Nederland vaak mooi, dus het zou kunnen. De eekhoortjes zijn in ieder geval behoorlijk actiever geworden met voedsel zoeken. Gedurende de zomer zie je ze minder, ze zitten dan waarschijnlijk verstopt in de ravijnparken. Maar nu rennen ze weer overal druk rond.

Zaterdagmiddag gingen we allemaal naar een “familie-uur” karateles van de nieuwe karateschool van de kids en Isabelle. De kids zijn over van judo naar karate en Isabelle is ze daarbij komen vergezellen. Ik kon zaterdag ook een lesje meedoen, ook al zal dat waarschijnlijk eenmalig zijn. Ik deel wel de interesse van het gezin in karate, maar het heeft voor mij geen zin om me aan te melden omdat ik te vaak reis. Voor mij is er helaas geen betere en flexibele sport dan rennen.

Na karate reden we langs onze nieuwe favoriete Columbiaanse bakerij voor Yuka broodjes http://lagerweijtjestoronto.blogspot.ca/2014/08/yuca-brood.html en ander glutenvrij lekkers. Ook een gezellige stop, want behalve veel Latijns-Amerikaans lekkers word je in de bakkerij ook verrast door gezellige opzwepende Latijns-Amerikaanse muziek.
’s Avonds hadden we een familiefilmavond. We keken The Young and Prodigious T.S. Spivet http://www.imdb.com/title/tt1981107/, een film die waarschijnlijk zijn titel tegen had om bekender te worden. Het was best een mooie familiefilm over een slim 10-jarig jongetje, dat een prestigieuze uitvindersprijs wint, maar ook een zielige ervaring met zich meedraagt.

Zondag genoten we van het lekkere zonnige zomerweer. We zwommen nog een keer; het zal wel één van de laatste keren zijn van dit jaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten