De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

dinsdag 30 september 2014

Priveles en filmavond

Het was een schitterende herfstweek in Toronto; elke dag was zonnig en had warme (boven de twintig graden) dagtemperaturen, met koele nachten. De eerste bomen beginnen te verkleuren naar rood en geel, wat prachtig afsteekt tegen de blauwe luchten van de laatste tijd.

Zaterdag hadden we weer familiekarate, maar Aimee moesten we eerst wegbrengen voor een kinderfeestje in de bioscoop. Met andere woorden; alleen Kevin, Isabelle en ik vertegenwoordigden de Lagerweijtjes tijdens de familieles. En apart genoeg waren er geen andere families, dus kregen we priveles. Nog aparter was dat we drie leraren hadden (een leraar die we Bas noemen, omdat hij als twee druppels op neef Bas lijkt, en twee zwarte banden die assisteeerden). Dus we kregen 1op1 prive familieles. We leerden weer veel technieken, waar onder enkele verdedigingstechnieken. De leraar gaf Kevin uitleg dat hij deze alleen in de karateschool mag gebruiken, en alleen in het geval van nood (na een ‘stop houd op’ waarschuwing) tegen een “bully” (pestkop) op school. De fijne reactie van Kevin was dat er op zijn school geen “bullies” zijn. En inderdaad; Fieldstone heeft een strenge anti-pestregeling en promoot respect en tolerantie, dat duidelijk lijkt te werken. Fijn cultuurtje op hun fantastische school.
Nadat we Aimee hadden opgehaald, smulden we van onze verse Yuka-broodjes, die we zoals elke zaterdag tegenwoordig bij de Colombiaanse bakker hadden gehaald. We eindigden de dag met een familiefilmavond, waarbij we de grappige ‘Escape from planet earth’ keken http://www.escapeearthmovie.com/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten