De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

vrijdag 20 maart 2015

Actief in de Jungle (geschreven 16 maart)

Maandagochtend reden we naar het nationale park Nochuch Che’em, een enorm groot grottenstelsel. Maar daarvoor gingen we met de kinderen daar ziplinen. Voor het eerst ging Aimée mee. De begin run vond ze heel eng en keek ze even beteuterd, maar dat was snel over. Run nummer vijf ging hoog over de rivier (filmpje https://www.youtube.com/watch?v=EmFw04XG3Hw&feature=youtu.be) en was het mooiste; kort daarna zei Aimée dat dit de leukste activiteit van de vakantie was.

Er volgde nog een tweede activiteit, en die vond ik persoonlijk spectaculairder. We gingen met z’n allen (inclusief Oma) in opgeblazen banden (tubes) met lichtjes op ons hoofd een ondergrondse rivier door. We zagen daardoor de mooiste grotten, ondergrondse watervallen en rotsformaties, relaxed dobberend in onze bandjes. Onze gids was een Maya en vertelde vol trots over het belang van de grotten voor zijn oude volk.
Na de lunch gingen we weer in de richting van de kust. We reden terug via de hoofdstad Belmopan. Jawel, Belize is zo’n land dat op het eerste oog een “onlogische” hoofdstad heeft. Ooit werd de hoofdstad van het veel grotere Belize City naar Belmopan in het binnenland verplaatst, vanwege een aankomende orkaan. Het is daarna nooit meer terugverplaatst.

We gingen vanuit Belmopan op weg naar het zuidelijker aan de kust gelegen Dangriga. Op weg hadden we nog een interessante ervaring (of werden we als toeristen voor de gek gehouden?). Bij een afdaling van een grote heuvel zette de chauffeur zijn versnelling in vrij, nam z’n voeten van het gaspendaal en rem, en raar genoeg rolden we terug bergop. Volgens hem kwam dit door een uniek sterk magnetisch veld op deze heuvel. We zullen het bij terugkomst even nader onderzoeken via internet...
Tegen vier uur kwamen we aan in Dangriga. Een Afrikaans ogend stadje, met een overwegen Creoolse bevolking (Afrikaanse afstammelingen). We werden afgezet in het Pelican Beach Resort. Echter niet om in dit hotel te verblijven, het hotel heeft namelijk ook enkele cabins op een spaarzaam bewoond eilandje voor de kust, genaamd South Water Caye. Helaas voor oma duurde het wilde bootritje erheen 45 minuten, maar daarna kwamen we aan in een  paradijsje...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten