De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

donderdag 12 maart 2015

La Isla Bonita

Last night I dreamt of San Pedro
Just like I'd never gone, I knew the song


De bewoners van Ambergris Caye zijn ervan overtuigd; het “mooie eiland” van dit Madonna nummer gaat over hun eiland en het San Pedro uit het liedje is het plaatselijke hoofdstadje. Daar zit wellicht een kern van waarheid in, want ook Wikipedia noemt dit tot twee keer toe http://en.wikipedia.org/wiki/La_Isla_Bonita. Echter, Madonna heeft het nooit bevestigd. En er is één raar feitje; het Latino geinspeerde nummer van Isla Bonita heeft een titel en teksten in het Spaans, echter Belize is één van de weinige landen in Midden- en Zuid-Amerika die nu juist geen Latijnse of Spaanse invloed heeft gehad; Belize was ooit een Engelse kolonie. Hier verborgen de Engelse piraten zich (en naar verluid ook Nederlandse piraten) op jacht naar Spaanse buit.
Maar Ambergris Caye is inderdaad een plaatje. Helaas zijn de stranden op dit moment (zoals blijkbaar vaak in de maand maart) vervuild met een grote laag aangespoeld zeewier. Er zijn heel wat mensen bezig met zeewier  bijeen harken en afvoeren per kruiwagen, maar het lijkt op vechten tegen de bierkaai. Totdat ze na de lunch hulp kregen uit onverwachte hoek; Kevin en Aimée gingen ze een handje helpen.

Het hoofdstadje San Pedro is gezellig druk en levendig; het is toeristisch maar niet massa-toeristisch. Het vliegveldje, dat midden in het stadje ligt kan gelukkig geen Boeings aa, alleen Cessna’s. En er zijn veel hotelletjes, maar allemaal kleinschalig. Zoals ons hotel The Palms Oceanfront suites, http://www.belizepalms.com/, waar we zoals de naam doet vermoeden, een mooie suite hebben met twee verdiepingen, en met een prachtig uitzicht op zee. De sfeer is relaxed en ongedwongen. Nergens word je lastig gevallen door opdringende verkopers.
Het was, na de reisdag een goede dag om te relaxen. We brachten veel tijd door aan het zwembadje. Aimée en ik gingen nog snorkelen en zagen veel visjes, waaronder een pijlstaartrog. En verder aten we een lekkere lunch en avondeten in enkele van de vele restaurantjes met uitzicht op zee.

La isla bonita, tot zover klopt dat prima.
Tropical the island breeze
All of nature wild and free
This is where I long to be
La isla bonita

Geen opmerkingen:

Een reactie posten