De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

dinsdag 24 maart 2015

Lente en Queen in Toronto

Donderdagavond laat waren we weer terug in Toronto. Waar ons meteen op viel; geen sneeuw meer. Nou ja, in sommige hoeken en zon-vrije stukken liggen nog wat hoopjes, maar over het algemeen is de sneeuw en ijs verdwenen. Deze observatie werd vrijdag meteen gevolgd met een prima zonnige dag tot zeven graden. De lente komt eraan! Dat wil niet zeggen dat de winter helemaal weg is; zondag gaat het bijvoorbeeld weer even vriezen. Maar het gaat de goede kant op!

We pakten het gewone leven wee rop; ik ging vrijdag gewoon weer naar het werk en zaterdag gingen we weer gewoon naar karate. Zaterdagavond hadden we nog een verrassing voor de kinderen en Oma. We gingen namelijk naar een Queen Musical “Don’t stop me now”. Dit is niet hetzelfde als de bekende “We will rock you” musical. “Don’t stop me now” is een kleinschalige productie en vertelt het verhaal van de band zelf. Onze kinderen zijn gek op Queen muziek en zingen luidkeels mee met We Will Rock You en We are the Champions. Dat laatste deden ze ook zaterdag tijdens de musical.
De Musical vond plaats in één van de vele kleine theaters in Toronto, namelijk het Ossington theater http://lowerossingtontheatre.com/ met circa plaats voor 150 man. De producties zijn semi-professioneel; met veel ambiteus theater talent, maar die ongetwijffeld voorlopig nog bijbaantjes nodig hebben om rond te komen. Het is een leuke, kleinschalige en betaalbare manier om jong acteer-talent aan het werk te zien. Eerder gingen we bijvoorbeeld naar Shrek en Dora Musicals naar het eveneens kleinschalige Randloph Theatre http://www.randolphcentreforthearts.com/. Ook “Don’t stop me now” was weer bijzonder vermakelijk met uitstekende zang en een uitblinkende “Freddie”.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten