De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

dinsdag 31 maart 2015

Zoet sap

Met temperaturen die rondom het vriespunt schommelen en met meer zon, gaat het sap van de Maple Leaf bomen gedurende korte tijd stromen. En dit wordt, zoals elk jaar, uitgebreid gevierd. De Maple Syrup festivals zij erg populair onder de Canadezen. Dat heeft waarschijnlijk als eerste te maken met het heerlijke zoete sap dat uit de nationale boom van Canada komt. Maple Syrup en diens afgeleiden zijn typische Canadese lekkernijen. Maar ten tweede denk ik dat ook het einde van de winter wordt gevierd. De dagen beginnen merkbaar te lengen (met dank aan de vroege zomertijd), de zon begint sterker te worden en de hele lage temperaturen zijn over. Zo was het zondag een prachtig zonnige dag. De temperatuur was nog rondom het vriespunt, maar je voelt de zon al sterker worden als hij heerlijk op je schijnt.

Aimée had afgelopen week een klasreisje naar het Maple Syrup festival van het Kortright Center for Conservation. http://kortright.org/. En zondag ging ze met mij mee naar het festival van Bruce’s Mill Conservation Area http://maplesyrupfest.com/. Daar leidde ze me rond, en kon ze wat ze afgelopen week geleerd had aan mij doorvertellen. Zoals dat er veertig emmers sap nodig zijn om één emmer siroop te maken. Uiteraard proefden we het zoete sap. En jawel, het puur nature, maar ook dure, sap smaakt zoveel beter dan de kunstmatige “nep”siroop uit de supermarkt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten