De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

maandag 23 maart 2015

Belize Reprise

We bezochten Belize, een midden-Amerikaans land dat kleiner is dan Nederland en minder inwoners heeft dan Luxemburg. Toch is er voldoende te zien te doen… of niet te doen (relaxen). Wij vonden het reizen met de binnenlandse Cessna vluchten van Maya Island Air efficient en comfortabel.

Het snorkelen deze vakantie was van een ongekend hoog niveau – waarschijnlijk biedt Belize de beste snorkel- duik ervaring in het Carribisch gebied. Belize biedt makkelijke toegang tot 300 km van het op één na langste koraalrif ter wereld; in het noorden van het land ligt het op slechts 300 meter van de kust. http://en.wikipedia.org/wiki/Belize_Barrier_Reef . Volgens Wikipedia beschreef Charles Darwin het als "the most remarkable reef in the West Indies". Het water is aangenaam warm. Een absolute aanrader voor duikers en snorkelaars dus.
De tweede reden om dit land te bezoeken zijn de vele Maya ruines. Die heb je ook in Mexico rondom Cancun, maar die zijn veek drukker bezocht. Hier in Belize heb je de indrukwekkende piramides en tempels vrijwel voor jezelf. Je voelt je even “Indiana Jones”.

Wat natuur en wildleven betreft legt Belize het wel af tegen bijvoorbeeld Costa Rica. Daarnaast was het landschap van Costa Rica veel indrukwekkender vanwege de vele vulkanen.
Een nadeel voor Europeanen is de vluchttijd. Je moet vliegen via de VS, of naar Cancun en dan met een klein vluchtje (of zes uur durende bustocht) naar het zuiden. Amerikanen hebben het wat dat aangaat uiteraard veel makkelijker met soms directe vluchten, soms met een overstap in bijvoorbeeld Miami of Houston.

De mensen in Belize zijn vriendelijk; behulpzaam en zeker niet opdringerig. Het eten is eenvoudig maar goed, denk bijvoorbeeld aan lokale vis en ‘rice and beans’.
Al met al biedt Belize genoeg mogelijkheden voor een fijne vakantie, zowel in de binnenlanden als aan de stranden met het schitterende koraalrif voor de deur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten