De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

zaterdag 21 maart 2015

‘Earthly Heaven’ South Water Caye (geschreven 17 maart)

Ok, neem een paradijselijk Bounty eiland in gedachten en je hebt meteen een redelijk goed beeld van South Water Caye. Dit is een van de mooiste strandbestemming die ik tot nu toe heb bezocht. Het eilandje is klein, heeft veel palmbomen en een lang koraalrif direct voor de deur. Pelican Beach Resort http://www.pelicanbeachbelize.com/general/pelican-beach-south-water-caye-2.html heeft hier een paar cottages op de punt van het eiland. Het is zo klein dat je vanuit bijna elk punt 180 graden zeezicht hebt. We hebben een cottage direct aan het water. Het strandje met ondiep water en een zanderige bodem heet begrijpelijk “het zwembad”.

Een van de leukste activiteiten vond ik nachtsnorkelen, een variant op de nachtduik. Gewapend met onderwaterlichten gingen Kevin en ik net na zonsondergang het huisrif uitchecken. ’s Nachts komen veel dieren tot leven. Zo zagen we kreeften (waaronder één joekel), grote krabben, garnalen, murene-alen, een octopus en veel vissen.
Wat je hier verder kan doen? Relaxen! Naar de pelikanen kijken, die voor je neus de meest indrukwekkende duikvluchten maken, op jacht naar visjes. Kokosnoten drinken en daarna het vruchtvlees eruit opeten. Lezen. Van het ongeloofelijke uitzicht over de zee of andere eilandjes genieten. Kajakken, zwemmen en lekker in het water spelen. Allemaal in water en lucht met een lekkere temperatuur.

Het barretje / restaurantje wordt ‘s avonds verlicht met oliefakkels. Lekker genieten van veelal locaal eten in een ongedwongen sfeer, dankzij het vriendelijke personeel. Zij noemen het hier niet voor niets ‘earthly heaven’.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten