De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

woensdag 11 maart 2015

Reis naar het land van de hete sausjes

Sinds maandag hebben de kids twee weken March-break vakantie. Een mooie tijd om even de warmte op te zoeken in het zuiden. Onze voorjaarsvakantie gaat dit jaar naar het kleine midden-Amerikaanse land Belize, net onder Mexico. Een reis die wederom is samengesteld in overleg met de vrienden van International Expeditions.

Belize is geen makkelijk te bereiken bestemming, eigenlijk heeft het alleen goede verbindingen met enkele Amerikaanse steden zoals Miami, Atlanta, Houston en Dallas. Dinsdag gingen we er via Houston heen. Op het vliegveld in Toronto, waar je al door de Amerikaanse douane gaat, liepen we tegen een klein probleempje aan. Ik had voor alle reizigers vooraf netjes ESTA aangevraagd (toestemming om naar Amerika te reizen). Behalve voor mezelf, omdat ik een Amerikaans visum en werkvergunning heb. Mis! Regeltjes zijn regeltjes; ik heb inderdaad toestemming om in de VS te werken (iets wat niet makkelijk te verkrijgen is), maar ik heb geen toestemming om naar of via de VS te reizen voor vakantie... Dus werd ik teruggestuurd naar een kiosk in de hal  om nog snel even ESTA aan te vragen. Een kwartiertje later konden we alsnog met z’n allen verder.
Bij de veiligheidscontrole hadden we een ander klein probleempje. Men wilde om onduidelijke reden Aimee’s kleine speelgoedpinguin even goed bekijken. De veiligheidsmeneer zag al meteen dat het niets bijzonders was, maar nam de pinguin even mee naar zijn collega om te laten zien het geen probleem was. Dat werd verkeerd geinterpreteerd door Aimee, die dacht dat haar favoriete knuffeltje werd afgenomen, en dus begon te huilen totdat ze ‘m gelukkig snel terugkreeg.

Maar verder ging alles zonder problemen. Het overstappen in Houston ging makkelijk en ook de douane in Belize ging redelijk vlot. We gingen verder naar ons hotel op het eilandje Ambergris Caye per ‘gemotoriseerde postduif’, een kleine Cessna 208 Caravan. Die had eerst wat technische probleempjes (oeps...) dus hadden we tijd om de winkeltjes op het vliegveld uit te checken. Wat meteen opvalt zijn heel veel verschillende hete sausjes als souveniers. De eerste smaakte prima op plantain chips. Na een kort vluchtje van 20 minuten over de Carraibische zee konden we andere hete sausjes uitproberen in n van de plaatselijke restaurantjes, dit keer met nachos en steak. Ja, ze weten hier hoe je lekker pittig kan eten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten